fbpx

FAQ Klickportalen K3 (Svenska)

Det blir bara blått eller en tom sida visas när jag försöker starta en kurs.

Du måste ha Flash Player 7 eller senare installerat. 
Vissa Flashplayers visar själva uppspelaren (W3) men klarar inte av att spela upp kursen ( E-kursen) . 
www.adobe.se/flash

Link

Fungerar Klick Datas e-kurser i nätverk?

Ja, Klick Datas äldre cd- kurser fungerar utmärkt att köra i nätverket. (förutsatt att man köpt licens för fler användare). 

Vi har dock utvecklat vårt koncept sedan 2004 och tagit fram en ny version av vår utbildningsprogramvara som innebär att alla våra e-kurser anpassats till Internet och därigenom kan köras på det största av nätverken: webben eller world wide web. Se Klickportalen K3

OBS: För de kunder som handlar genom Verva IT avtalet har vi en version som installeras på hårddisken likt den vi hade tidigare även år 2010, (pga av att det krävs för avtalet som inte uppdaterats till en ny verklighet, inte för att "marknaden" och kunderna kräver detta)

Link

Försvinner grundkursen när vi köper fortsättningskursen?

Fråga: 
Hej,

Förra året köpte vi kursen Adobe Illustrator CS4 Grund, nu har jag snart gjort klart den och skulle vilja köpa fortsättningskursen. Försvinner grundkursen när vi köper fortsättningskursen? Och om den inte gör det hur länge har vi kvar grundkursen, finns det någon tidsbegränsning på den kursen? 

Tack på förhand
/ M 

Du har ett konto i Klickportalen K3 som är en personlig licens. Den är i regel öppen för dig i 12 månader. Om du skaffar fler kurser så förlängs kontot med de gamla kurserna kvar tillsammans med de nya i 12 månader till. 

Vi förstod det som att "vi" är företaget och du har skaffat Illustratorkursen. Om du med "vi" menar att fler utnyttjar kursen så rekommenderar jag att dina kollegor skaffar sina konton eller att ni funderar på att skaffa en Sitelicens. Annars så bryter ni mot våra licensregler och upphovsrätten, men det var säkert inte det du menade. 

Välkommen med en beställning så har du fortsättningskursen på ditt K3-konto inom några minuter i vändande mail.

Link

Hur gör man för att få en e-kurs markerad som genomförd?

En e-kurs markeras som genomgången när man har gått igenom hela kursen det vill säga alla avsnitt. Om man börjar en kurs och avslutar genom att stänga fönstret eller klicka på bakåt knappen i webbläsaren så registreras inte antal genomgångna avsnitt, man måste alltså klicka på kursens avsluta knapp. Klicka alltså alltid på ja om du vill att räknaren ska fortsätta för att få kursen markerad som genomförd. Om man klickar på nej på frågan "vill du fortsätta där du slutade senast" så börjar kursen från 0 igen. En e-kurs blir inte automatiskt genomförd vid godkänt test, utan man måste gå igenom e-kursen.

Link

Hur kan jag skapa grupper och sortera användare som jag har lagt in i klickportalen?

Börja med att skapa din grupp och tilldela gruppen alla kurser och tester. Sedan får du möjlighet att bocka för alla dina klienter på sista sidan klicka på knappen skapa grupp. Nu ligger alla klienter i din ny skapade grupp.

Link

Hur kommer jag automatiskt till den del i kursen jag var i senast?

Om du startar en kurs och går några avsnitt och sedan avslutar kursen så kommer du att få en fråga nästa gång du startar kursen. OBS! du måste avsluta genom att klicka på knappen avsluta inne i kursupspelaren, om man tex. stänger webbläsarfönstret eller använder webbläsarens bakåt knapp så sparas inte positionen där man var.

Link

Hur kommer jag åt/öppnar övningsdokumenten?

Övningarna till kurserna laddar du ner genom att klicka på fliken Exempel i kurs uppspelningsfönstret. En dialogruta öppnas som frågar om du vill öppna eller spara filen, välj spara och spara ner filen (förslagsvis till mappen Mina dokument). Öppna sedan filen med ett dubbel klick och "Packa upp" filen i samma mapp. Filen kan packas upp direkt i de flesta operativsystem, men få du problem kan du behöva ladda ner tex. WinZip för Windows eller StuffIt för Mac dessa hittar du på

WinZip: http://www.winzip.com
StuffIt: http://www.stuffit.com/mac/expander

Link

Hur löser jag problem med säkerhetscertifikatet i K3?

Problem:

En användare har problem med sin inloggning.

Denne får upp ett meddelande med följande inormation ungefär:
Ett problem med säkerhetscertifikatet . Säkerhetscertifikatet som presenteras
Av denna webplats har ej utfärdats av en pålitlig certifikatsutfärdare.

Hur gör jag? 

Svar: 

Detta problem kan dyka upp om man av någon anledning fått fel på sin webläsares rootcertificat.

Man kan antingen ignorera detta och lägga till ett undantag, eller installera om/uppdatera webläsaren.
Det kan även blivit något fel på de tempfiler som skapas av webbläsaren, se instruktioner hur man rensar dessa här: http://www.klickportalen.se/help/login.html

Det är också viktigt att man loggar in på sidan som är avsedd för er som kund: http://klickdata.klickportalen.se eller den adress som din administratör har gett dig. Testa även www.k3.nu

Vanliga lösningar på problem med inloggning finns här: http://www.klickportalen.se/help/login.html

support@klickportalen.se 

Link

Hur presenteras resultatet enkäter och medarbetarundersökningar i Klickportalen K3?

Hur presenteras resultatet enkäter och medarbetarundersökningar i Klickportalen K3?

Svar:
Klickportalen K3 har en modul för kundenkäter och medarbetarundersökningar som heter Opinion O3. Modulen är skapad för att ge företag och organisationer ett kraftfullt och enkelt verktyg för att öka sin kunskap om sin inre omvärld (medarbetarna) och sin yttre , dvs. kunder och potentiella marknader.

Administratören av Klickportalen K3 kan i backofficesystemet Admin A3 styra undersökningar och skapa medarbetarundersökningar som riktar sig till a. interna medarbetare eller b. externa kunder eller prospekts.  Dessa målgrupper kan i sin tur svara anonymt eller bli spårade .

Många gånger vill man ha medarbetarundersökningar som ger mer tillförlitliga svar om svaren lämnas anonymt. Man kan med Opinion O3 skicka ut en enkät till en bestämd målgrupp, men låta svaren vara anonyma, dvs. svarsrespondenterna kan inte spåras. Det kan ge ärligare svar än om medarbetarna kan bli identifierade, vilket är ett smidigt verktyg för att utvärdera chefer t.ex.

På liknande sätt kan en undersökning skickas externt med en fråga till en extern grupp deltagare utanför den egna organisationen. De kan svara anonymt eller bli spårade. Det kan vara leverantörer, kunder eller prospekts i en kundgruppslista som kan svara på frågor inför en lansering eller åsikter om kundlojalitet, servicenivå eller företagsimage för att nämna några exempel.

Opinion O3 är kraftfullt i den bemärkelsen att svaren kan kategoriseras och administratören dels enkelt kan skapa frågeformulär och enkäter samt skicka ut dem till en interngrupp eller extern mailinglista.

Givetvis är syftet med Klickportalen K3s medarbetarverktyg och kundenkätsinsamling att utnyttja datakraften och internets distributionsform för att enkelt skicka  ut, samla in och analysera data för att snabbt få underlag för olika former av beslut. Vill man arbeta med manuella undersökningar, vilket kan var smidigare i t.ex. arbetsintervjuer och anställningsförhållanden där pc-relaterade verktyg ibland kan uppfattas som "fel" går det bra att skriva ut undersökningarnas frågor och formulär så att respondenter kan svara manuellt.

Då får man använda inmatning manuellt på samma sätt i K3 för att komma åt de enkla och mång-funktionella analysverktyg som Opinion O3 innehåller.

Tecknar ett företag avtal med Klick Data avseende användningen av Klickportalen K3 så regleras antal användare internt och externt i ett Sitelicensavtal. Det offereras enkelt av våra säljare som du kan kontakta om du fyller i kontaktformulär mailar oss här:

Link

Hur skriver man ut intyg när man blivit godkänd på en kurs?

En e-kurs markeras som godkänd efter att man har fått godkänt på testet som hör till e-kursen. Testet ligger under samma kategori som e-kursen men under mina tester i huvudmenyn. Har du inte tillgång till testet så kontrollera med din administratör. 

Det finns 2 sätt som man kan skriva ut sina godkända resultat. 

Under min statistik och tester så fet markeras procent siffran vid godkänt resultat. 
Klicka på den så öppnas ett diplom i ett nytt fönster, klicka på diplomet så skrivs det ut.
Under min statistik och CV så hamnar e-kursen i listan om du har gått igenom hela e-kursen och fått godkänt på testet. Klicka på skriv ut för att skriva ut ditt CV.

Link

Hur tar jag bort en användare?

Under Inställningar och redigera användare får du upp en lista på alla användare. Bocka för användarna du vill ta bort och klicka sen på knappen rensa markerat längst ner på sidan.

Link

Ingenting händer när jag klickar på en länk tex. för att visa diplom, visa alla kurser eller tester.

Kontrollera att din webbläsare inte är inställd på att blockera alla popup fönster. Har du Windows XP service pack 2 med Internet explorer och Blockera pop-up fönster aktiverat, så kan du hålla ner Ctrl-tangenten när du klickar för att öppna länken. Kontrollera ochså att det inte redan ligger ett öppnat fönster i bakgrunden då uppdateras sidan i det. 
KlickPortalen K3

Link

Jag kan inte ladda ner några exempel/övningar, ingenting händer.

Har du Windows XP service pack 2 eller Internet Explorer 7 och Blockera pop-up fönster aktiverat, så kan du hålla ner Ctrl-tangenten när du klickar för att ladda ner filen håll även ner Ctrl när du klickar på spara för att spara filen på önskad plats. Ett annat problem med internet Explorer och service pack 2 är att "Fråga automatiskt vid hämtning av filer" kan vara inaktiverad. Aktivera alternativet genom att gå in på internet alternativ, fliken säkerhet och zonen internet. Klicka på Anpassad nivå... under hämtning aktiverar du Fråga automatiskt vid hämtning av filer. Klicka här för en detaljerad beskrivning om hur du gör

Link

Jag vill ändra lösenord eller få det gamla.

Om du inte kan logga in pga. Glömt lösenord så gå till din inloggningssida http://www.klickportalen.se/@dittföretag och klicka på länken "Glömt bort ditt lösenord?" skriv din mail adress (användarnamn) och klicka på skicka. Du kan också be din administratör att skicka ditt lösen ord. Är du inloggad och vill byta lösen ord så klicka på "Hjälp" i menyn till vänster och välj "Ändra lösenord".

Link

K3konto förlängning stängt och öppna igen

Klickportalen K3 är öppet för dig som beställer en e-kurs i 12 månader som grundinställning. Den övervägande majoriteten hinner gå klart kursen under ett års tid. Men det är inte skrivet i sten att du betalat och sen inte kommer åt kursen igen om du verkligen behöver.  Kontakta oss om du inte hunnit klart så förlänger vi ditt K3-konto. Det kan också förlängas genom en ny beställning med fler. e-kurser.  Detta är den lösning som vi har haft under en tid och utan att lova att det är för evigt så är vår grundinställning att har man inte hunnit klart och betalt för sin kurs så skall man göra det utan extra kostnader. Av juridiska skäl kan vi inte ha kontot öppet i evigheter precis som ett kontantkort hos mobiloperatören har en bestämd livstid. Maila oss här om du önskar förlänga ditt K3-konto

Link

Kan jag gå Klick Datas e-kurser via mobila bredband ?

Absolut, så länge som hastigheten håller vår rekommenderade hastighet på 1mbit/s. Man kan i bland klara sig på en hastighet ner till 0,5mbit/s

Link

Kan man förstora kursen, få större bild?

Men med Internet Explorer 7 eller Opera som Webbläsare kan man använda den inbyggda zoom funktionen och med den förstora bilden. 

Det finns också en plugin för webbläsaren Firefox som gör att man kan zooma in webbsidor, den är tyvärr inte lika bra som den inbyggda i IE7 och Opera. Du kan ladda ner den på:https://addons.mozilla.org/firefox/1499/

Firefox planerar att integrera en zoom funktion i version 3.

KlickPortalen K3

Link

Kan man göra Gap-analys i K3?

En Gap analys se ger förslag på förbättringar och outnyttjade resurser inom en organisation. Klickportalen K3 syftar till att ge kunderna och administratörerna inom it och HR verktyg för att ta fram förbättringar och hitta kunskapsluckor för att stärka upp individers kunskap och stärka organisationens prestationer aggregerat. Det finns en mängd verktyg för detta i Klickportalen K3. Modulerna Certifiering C3 ger en överblick vilka kunskaper som finns. Det kan enkelt matchas med de behov som kunden önskar att ge individen eller gruppen, med t.ex. verktyget Uppdrag U3.

I korsningen teknik och pedagogik har Klick Data verkat sedan 1992. 

Link

Kan man se hur långa (i minuter) de olika kurserna är?

Ja om man under mina e-kurser eller i listan över e-kurser klickar på den lilla infosymbolen (ett litet blått i) framför e-kurs titeln så öppnas e-kurs information i ett nytt fönster där man bland annat kan se speltid.

Link

Kan man ta bort, den av KD presenterade, informationen i högerspalten i K3 som är synlig i admin-gränssnittet?

Kan man ta bort, den av KD presenterade, informationen i högerspalten i K3 som är synlig i admin-gränssnittet?

Informationen i högerspalten är information och ett nyhetsflöde som styrs och bestäms från Administratören av Klickportalen K3 under modulen Information N3.

Det är åtkomligt från Admin A3 under Klickportalen/ Admin A3/ Information- 

För användaren styrs detta av företaget, för admin är det blandad info från KD och företaget. Administratören kan välja att visa det som Klick Data publicerar, det som administratören själv finner intresssant eller ta bort Klick Data och bara visa interna nyheter och informationsmeddelanden.

Link

Så här hanterar Klickdata AB personuppgifter (GDPR) Läs mer här!