Hur tar jag bort en användare?
Att ta bort en användare som inte längre skall vara kvar som användare i den populära läroplattformen KLMS K3 är enkelt. Det kan ju bvero på många skäl att man behöver göra detta på grund av skäl som tex att personen gått i pension, slutat i organisationen, blivit avskedad eller frivilligt sagt upp sig,
Det går också att återaktivera en användare som tagits bort. Det kan ju hända att personer återkommer av olika anledningar.
I menyn Admin/Konton/Användare ser du en lista med de användare som är registrerade och aktiva.

Klicka på ett Användare i vänstermenyn för att få fram en lista.

Hovra över användarens namn så ser du en penna för att editera. Pennan hittar du också synlig längst ut till höger. Klicka på pennan för att öppna redigeringen av användaren.

Väl inne i ett användarkort så ser du längst ner till höger en symbol för en papperskorg eller soptunna.

Ta bort användaren med denna symbol nere i högra hörnet av användarkortet i 3:e kolumnen.

Om du klickar på symbolen får du en sista chans att ångra dig så du inte gör något av misstag.
Om du ändå har gjort ett misstag kan du ångra dig och aktivera användaren igen inom de regler som gäller för GDPR. 2

Gå ut i användarlistan och öppna upp filter med pilen uppe till höger . Välj Status som val i filter i den upp och nedvända pyramiden.

Klicka på valet "Borttaget" .
En lista för borttagna användare kommer upp.

Återaktivera användaren med knappen Återställ längst till höger under Verktygskolumnen.
Se även artikel om hur man lägger till medarbetare
Appendix
- Publicerat
- 2017-03-01
- Senast ändrat
- 2025-10-02
- Kategori
- FAQ K3