fbpx

Hur hittar och söker jag kurser i KlickDatas läroplattform KLMS med global sök och avancerad sökfunktion?

Hur hittar och söker jag kurser i KlickDatas läroplattform KLMS med global sök och avancerad sökfunktion?

Hur hittar och söker jag kurser i KlickDatas läroplattform KLMS med global sök och avancerad sökfunktion?

Kurser i Klick Datas plattform KLMS kan vara skapade av Klick Data eller någon av de användare eller administratörer som har tillgång till ett konto i någon av de akademier som Klick datas kunder byggt upp. Kursutbudet kan vara öppet publikt eller begränsat till inom Akademin. Även inom Akademin kan kurser vara begränsade till en mindre krets. Kurser kan vara fria att gå för allmänheten, eller vara betingade med en kursavgift. Således kan du hitta olika sökresultat av tillgänglighet om du söker inloggad på en akademi där du har access och ett upplagt konto eller på Internet. Hursomhelst kommer du att hitta den kurs du söker med de sökverktyg som KlickData KLMS tillhandahåller. 

Vi har tagit ett stort kliv med sökfunktionen i KlickData KLMS som nu kompletterats med katalogen. Vartefter att kursutbudet ökar lavinartat och KLMS blir alltmer populärt inom kommuner, myndigheter, företag och organisationer har behovet för ett förbättrat sökverktyg blivit tydligt. Genom att alla människor idag använder Google och har krav på att hitta det de söker snabbt och enkelt har vi anammat och förbättrat funktionen så att det ska bli enklare att hitta kurser, kursmaterial, tester, undersökningar, kategorier, mappar, e-kurser, användare, grupper och taggar beroende på roll som de registrerade användarna har. Och de som ännu inte har konto i KlickData KLMS kan enkelt hitta kurser som de finner intressanta och kan gå. 

Sökfunktionen finns globalt sett upp till höger i KlickData KLMS menyn.  (Se även FAQ om "Sök i katalog")

KLMS FAQ search options swe 1 220107

De finns sökfunktioner inom varje sektion. 

Inne i en sektion kan du också enkelt söka. Uppe till höger i en sektion väljer du att öppna upp sökfunktionen som finns i en chevron. I sektionens list uppe till höger finns en liten nedpil (chevron) som du klickar på för att öppna sök inne i en sektion. 

KD scr sv search chevron 220116

KD scr sv search chevron2 220116

Här skriver du vad du önskar leta. 

KLS FAQ search sv 210913

Du behöver inte "skicka in" sökningen utan du ser resultatet vartefter du fyller i. Du kan kan även söka inom ett språk. Och sortera din sökning, 

KD scr sv search chevron3 220116

KLMS FAQ sv global search excel 201125

Använder du vårt globala sök som vi introducerade i version 4.20 av KLMS uppe i högerhörnet så får du allt det du söker fördelat på olika sektioner. I exemplet sökte vi som användare på Arbetsmiljö

Det finns symboler för vilken typ som KLMS har på sökbegreppet. Är du användare kan du se "Alla" och se sektionsvis kurser, e-kurser, kursmaterial, tester, enkäter, taggar, sektioner, mappar och kategorier. 

Du kan enkelt fortsätta att filtrera här uppe genom att klicka fram det du söker på någon av dessa knappar. När den här FAQ skrevs tog vi skärmdumpar från vår utvecklingsmiljö. I KLMS och Klick Data Open Library kommer det finnas tusentals med kurser över tid och då kommer det att vara ett "Netflix för kurser". Ni är lika vana att det ska vara enkelt, snyggt och funktionellt som vi är så då la vi ribban där. Vi tror ni kommer älska Globalt Sök lika mycket som vi redan gör. Det är således superlätt att hitta i KLMS. Är det lätt att hitta är det lätt att gå en kurs. Och då lär man sig mer i sin kompetensutveckling. Administratörer behöver heller inte gå långa utbildningar och lära sig hitta i systemet.  

KLMS FAQ sv global search AA erik3 201125

Admin har tillgång till admin menyn och får ännu fler typer av svar på sina sökningar såsom användare och grupper. 

KLMS FAQ sv global search AA erik2 201125

På samma sätt kan du redan innan en inloggning söka kurser i KLMS då det globala sök som vi infört fungerar på Klick Data Open Library (KOL) innan du ens har loggat in och skaffat ett konto. Det gäller dock inte på kurser som är interna i er organisations akademi. Som ni vill hålla för er själva av lätt förklarliga skäl. 

Denna FAQ artikel skapades 201124 och uppdaterades senast 220116. 
Viss information kan vara inaktuell, modifierats eller ändrats då vi uppdaterar och förbättrar KlickData KLMS flera gånger i veckan. Nya FAQ artiklar kan också ha tillkommit som är av högre relevans och ger mer utförligt svar. 
Hör av dig med frågor eller synpunkter eller om du behöver hjälp. Boka en demo idag!

Så här hanterar Klickdata AB personuppgifter (GDPR) Läs mer här!