fbpx

Klick Data lanserar version 5.4 av KlickData KLMS.

Publiserad i kategori: LMS
Klick Data lanserar version 5.4 av KlickData KLMS.
Klick Data lanserar version 5.4 av KlickData KLMS.

Läroplattformen KlickData fortsätter att utvecklas. Nu har vi släppt version 5.4 efter en rad förbättringar av systemet till utseende, funktionalitet, förenklingar och förbättringar.

Vår idé med online utbildning för företag, offentlig förvaltning och organisationer är att det ska vara lika lätt och snyggt för användarna som Netflix och lika enkelt och smidigt för administratören som Spotify. Utefter en linje som alltid präglat Klick data i snart 30 år: Enkelheten. Är det enkelt blir det använt.

I version 5.40 har vi bl.a uppdaterat följande.

 • Nyhetsdelen är uppgraderad i design, form och funktionalitet. Du hittar nyheter enklare genom att du får en bättre översikt i mobilen och i Desktopmiljö med knappar uppe till höger som ger dig ingressläge, full nyhetsvy eller bara rubriker. Administratörens nyheter skiljer sig lite i färg från de nyheter som vi på Klick Data skickar ut i denna kanal.
  - Inställningarna är förbättrade och uppdaterade och språkdelen som sällan används har lyfts ner i en av Sektionerna i Inställningarna. Vi har flera inställningar uppdaterade såsom alias och bild.
 • Administratören kan nu se tre lägen för aktivitet. Den löpande aktiviteten i akademin på samma sätt som användaren kan se den. Från användarperspektivet och från kursperspektivet. Dessa tre lägen kompletterar varandra bra. Vi har sedan tidigare en Microsoft Power BI lösning som ger massor av statistik och information. Vår egenutvecklade nya är den vi själva gillar bäst.
  Teststatistik och Undersökningsstatistiken blev förbättrad i somras och ligger på samma menyrad för administratörer av Akademin.
 • Mobilutseendet i alla dess delar har genomgått en kraftigt designlyft och vi jobbar mycket med chevrons, dvs, pilar som visar mer information för enklare navigering. Du bläddrar i listvyn och i det som kallas gridvy med enkelhet.
 • Den globala sökfunktionen har funnits ett tag men förbättrats i resultatdelen i mobilen. Enkla delar av att söka i sektioner eller globalt gör det enkelt att söka i KLMS oavsett om det finns 50 kurser eller 50000.
 • Kurspaket har vi adderat som en funktion. Administratören kan lägga till kurspaket efter eget tycke och smak.
 • Administratörens rekommendationer till användarna, t.ex. säljkurser till säljpersonal syns nu som det ska i användarläget.
 • Upplägg av användare har nu fått en ny tab: Sektioner vilket gör att admin kan enklare än tidigare kan styra vad den enskilde användaren kommer att se. Tidigare var detta styrt i sektionerna under Inställningar vilket var bökigare.
 • En rad mindre buggar lösta som i alla uppgraderingar. Ofta sånt som kanske inte märks så tydligt men som vi löst.

Så här hanterar Klickdata AB personuppgifter (GDPR) Läs mer här!