E-kurser

Vi har producerat e-kurser i de vanligaste programmen på den svenska marknaden sedan 1992. Förutom utbildningar i Adobe, Microsoft, Visma, AutoDesk finns det även massor av kurser i ledarskap, försäljning, retorik och ekonomi. Alla Klick Datas e-kurser finns tillgängliga i vårt LMS med tillhörande tester för certifiering.

E-kurser

Grafisk design och bildhantering

Grafisk design
och
bildhantering

Microsoft Office

Microsoft Office

Media publishing

Media publishing

Windows

Windows

 • Vad är en e-kurs?

  En E-kurs är en elektronisk kurs som är lagrad digitalt och som du kan konsumera oberoende tid och rum. KlickData har alltid haft lärare i sina e-kurser av kött och blod som talar om hur det fungerar på ren svenska och går steg för steg online igenom som en guide eller tuturial som det också heter. En distanskurs om man så vill, men det är allt annat än distans för du har läraren närmare än något annat på marknaden. Ekurs är singular på svenska av det engelska ordet elearning, ett vedertaget branschbegrepp.

 • E-kurs bättre än en bok?

  Varför är Klick Datas e-kurser bättre än en bok, manual eller traditionell kurs på stan?

  Därför att det är det smartaste och tidseffektivaste sättet att komma till kunskap och får en utbildning från A till B om A=inte kan och B=kan. Vi har tagit det bästa från klassrumsundervisningen, det bästa från böcker och manualer och lagt det i ett system där vi tagit det bästa från Google och det bästa från Youtube. Är någon förvånad över att Klick Datas e-kurser är en succé?

  Hur går det till med Klick Datas e-kurser?

  E-kurser från Klick Data är smarta. Du får tillgång till en e-kurs där en riktig lärare går igenom programmet steg för steg på skärmen. Övningsuppgifterna finns integrerade i uppspelningsprogramvaran. Efter e-kursen kan du avlägga ett test i Klickportalen K3 och få diplom på genomförd kurs som du har till din cv. Du kan sen repetera när du vill. Tills du kan. Hemma eller på jobbet. Eller söka upp exakt det begrepp du råkat glömt för stunden när du sitter med ett problem nästa gång. Klickportalen K3 vet exakt var du slutade förra gången du loggade in. Så du trycker bara på fortsättknappen och den hittar dit igen. Med Klick Data får du den lärarledda utbildningen med lektionerna, förklaringarna, test och övningsexemplen direkt på skärmen i din dator: dvs. du köper en interaktiv e-kurs. Utan att traggla dig igenom en tjock manual eller gå en dyr kurs på stan utan repetitionsmöjligheter.

  Kan man repetera?

  Det är hela idéen att man kan gå e-kurserna hur många gånger som helst och ta om valda delar tills man kan. Fördelen med Klick Datas e-kurser är lätt att se ! Fördelen med Klick Datas e-kurser är att du får lärarledd steg-för-steg utbildning i alla dina data program eller affärsutveckling direkt på skärmen till en låg kostnad.

 • Ämnen i e-kurserna?

  Vilka ämnen täcker Klick Datas e-kurser?

  Klick Data AB (publ) är ett företag som erbjuder interaktiv datautbildning inom ett brett sortiment av it-program , t.ex. Microsoft Word, Excel, Vista, Adobe Photoshop, InDesign, Flash etc. och inom området affärsutveckling, som t.ex. säljträning, ledarskap, ekonomi, retorik och affärsmannaskap. Vill du utveckla dina professionella kunskaper inom något av dessa områden har du kommit rätt!. Idag är de över 200 stycken i Klickportalen K3. Vi fyller ständigt på med nya kurstitlar. Och fristående tester. Och kundenkäter. Och medarbetarundersökningar. Och ny spännande funktionalitet. Tillsammans med våra kunder som producerar sitt eget kursmaterial, tester, enkäter och certifieringar med K3´s verktyg. Framgång föder framgång. För våra kunder. Och för oss.

  Om fler än jag vill gå e-kurserna- hur gör jag då?

  Du kontaktar oss för en offert så att fler kan ta del av Klickportalens e-kurser, tester, enkäter och funktioner. De flesta kunder tecknar Sitelicensavtal med oss. Varför? Därför det är det smartaste sättet att ta hand om utbildningsbudgeten. Idag är Klickportalen K3 så mycket mer än bara e-kurser med det som Computer Sweden skrev när vi blev bäst i test med rubriken "Lysande Pedagogik" . Det är ett ledande system för kompetenshantering och kunskapsutveckling bland väldigt många företag. Och vi växer. År 2006 hade vi 4000 körda e-kurser i K3. Vilket fick oss att korka upp champagnen i glädjetårar. Då. År 2008 passerade vi 100000. I augusti 2010 passerade vi en halv miljon startade ekurser i Klickportalen K3 och i mars 2016 1,5 miljon startade e-kurser...

  Har ni några referenser?

  Vi har över 25000 kunder som köpt våra e-kurser. Vi har levererat långt över 1,2 miljoner licenser sedan start 1992. Vi har hundratals Sitelicenskunder som tecknat avtal med oss och som satt i system att ge varje medarbetare tillgång till samtliga e-kurser och som certifierar sina medarbetare i en rad ämnen. Vi har internationella storkoncerner som utbildar återförsäljare över hela världen med K3, nobelprisutdelande institut, högskolor, universitet, småföretagare, tillverkande industri, konsulter och personaluthyrare, komvux och grundskolor som kunder. Bland annat. Vi har 1000-tals arbetslösa som använder Klick Datas utbildningar dagligen för att fortutbilda sig till nästa jobb.

 • Vad exakt får man vid köp?

  Klick Datas kurser är inte kurser som du går till en vanlig kurslokal och tar vid en fast bestämd tidpunkt i en kalender. Det är det som är hela poängen med våra ekurser. Förutom att det blir mycket billigare än en vanlig kurs på stan: Det är mycket smidigare och bättre: Vi kommer till dig. Du behöver inte ta dig till oss. På dina villkor. Gå kursen när du kan. Och har tid. På dina villkor. Lär dig tills du kan.

  Detta får du för din kurskostnad:
  Vi levererar för priset angivet i webbshoppen en licens av din kurs där du får:

  Lärarledd undervisning direkt på skärmen

  • Mer än 120 minuters undervisning ledd av en professionell lärare på skärmen som undervisar via videoinstruktioner och skärminspelningar.
  • Läraren leder lektionerna och visar dig som skall lära dig och ”gå” kursen hur du gör genom skärminspelningar från ett dataprogram som spelas upp på skärmen i en uppspelningsprogramvara / utbildningsprogramvara/ kursspelare som hos oss heter Kursspelaren W3
  • Läraren syns omväxlande i bild och alternerar mellan skärminspelade sekvenser / powerpointpresentationsliknande presentationer och videoinspelningar .
  • Klick Datas egenutvecklade kursspelare heter Kursspelaren W3
  • Lektionerna är i regel ca 20 minuter långa. Det motsvarar ca. 1 timmes vanlig undervisning då det blir mycket mer koncentrerat än i ett klassrum.
  • Varje ekurs innehåller i regel 6 avsnitt med 6 underavsnitt om ca. 3-4 minuter (undantag kan förekomma, se innehållsförteckningen på varje ekurs)
  • Varje avsnitt är indelade i 6 underavsnitt,
  • =i regel 6*6 underavsnitt= 36 st för en ekurs om totalt ca. 120 minuter

  Kursen kommer online tills du kan och är klar

  • I Kursspelaren W3 är varje ämne/ detalj/ begrepp som täcks sökbart
  • Vi har upp till 400 sökbegrepp indexerade per ekurs så du kan hitta till det du behöver direkt
  • Exempel. Du kan söka upp tex. ordet "pivot" och utan att veta var i kursen det täcks lära dig mer om pivottabeller. FYI: Ingen annan leverantör har detta på marknaden vad vi känner till, vilket gör att repetitionen och support blir blixtsnabb.
  • Övningsuppgifter finns nedladdningsbara i fliken Exempel inne i Kursspelaen W3, t.ex. pdf-dokument eller filer från programvara som programmet täcker. (OBS. Undantag förekommer. Vissa kurser saknar övningsfiler och exempeldokument. Vissa har musik, film och flashfilmer som extra nedladdning att öva själv med beroende av ämne )
  • Du pausar, övar och stannar på valfria ställen.
  • Du repeterar och startar hur många gånger som helst. Tills du kan. Inga begränsningar så länge kontot är öppet.
  • Vi skickar inget fysiskt media till dig (tidigare innan Internet blev snabbt hade vi bl.a. vhskassetter, cdrom och dvd) .
  • Allt levereras genom Klickportalen K3 där Kursspelaren W3 ligger och som du kommer åt genom en internetuppkoppling (idag är inget modem för långsamt. 3G fungerar också bra)
  • Du får inloggningsuppgifter till den epostadress du anger vid beställningen. Den personens epost är licenstagarens personliga konto. Lösenordet skickas i vändande mail, så du kan komma igång direkt vid order även om det är fredagskväll och kontoret är stängt.
  • Tidsperioden som ditt konto är öppet är förinställt på 12 månader. Om du behöver längre kurstid än så förlänger vi kontot utan extra kostnad. De flesta företag har Sitelicensavtal med oss, men köper du en kurs eller några få enstaka titlar och inte hinner klart är det bara att höra av sig om du behöver mer utbildningstid. Det tar bara någon minut att aktivera ditt konto igen.
  • Ekursen levereras med våra utbildingslicensvillkor. Villkoren har gällt sedan 1996, så det är ingen skillnad sen tidigare media.

  Frågor / Tester ingår utan extra kostnad med kursen

  • Varje ekurs har dels frågor inne i själva kursen mellan avsnitten i Kursspelararen W3. De kan du svara på, men inget lagras. Missar du svaren dyker rätt svar upp för att du skall se att du hänger med.
  • Till varje ekurs och till ditt konto i Klickportalen K3 får du utöver tillgången till själva e-kursen (i W3-format) även tillgång till en test i Examina E3 modulen i Klickportalen K3.
  • Nästa gång du beställer en ekurs med samma epostadress läggs dina nybeställda ekurser till de gamla du beställt tidigare. Ditt konto nyaktiveras med 12 månader och du har givetvis tillgång till allt du beställt under tiden du behöver köra k3 (se förlängning)

  Till ekursen kommer tester som du kan skriva ut diplom på när du kan och är klar

  • Dina testresultat kan du skriva ut diplom på (i pdf) med Klick Data som kursleverantör om du har mer än 75% rätt. Du tar testerna under Mina Tester i Klickportalen K3.
  • Sökning i ekursen eller globalt
  • Ju fler kurser du har tillgång till, och köper desto bättre blir funktionaliten med sökningen i K3. Di kan söka på ordet tabell och både lära dig tabell i Word och i Excel om du har köpt båda dessa kurser ute i den globala K3 Direkt sökfunktionen i K3. Våra Sitelicenskunder har likt ett smörgåsbord tillgång till alla ekurser och kan således få mest ut av sökningen genom att hitta direkt till det som de för stunden behöver lära sig eller repetera.
  • Sökfunktionen finns inne i kursen (I Kursspelaren W3) där du hittar allt som täcks i den specifika kursen, t.ex. Fortsättning i Microsoft Excel 2010 eller globalt i Klickportalen K3 där du hittar i alla de ekurser du har tillgång till.

  All statistik får du med modulen Statistik S3

  • Dina resultat samlas upp i Statistik S3 som du också har tillgång till.
  • Du kan direkt hoppa tillbaka till det ställe du avslutade sist i Klickportalen K3.
  • Du ser vid inloggning dina senaste aktiviteter, vilket är mycket smidigt och mycket uppskattat. Du kan avsluta på jobbet och fortsätta hemma. K3 minns var du befann dig i varje startad ekurs. Visst låter det bra! Det är det också!

KlickData AB (publ)

Värtavägen 15, 115 53 Stockholm
Tel: 08-6674980
E-learning som fungerar sedan 1992

Producerad av Snowpeak

Produkter & tjänster