fbpx

K3 spar miljön förutom att det ger mer för pengarna.

K3 spar miljön förutom att det ger mer för pengarna.

Vid en investering och mer fokus av utbildningsbudgeten på elearning så viktar man om ett inbyggt beteende av att människor skall förflytta sig till kunskapskällan utan att kunskapskällan och utbildningen förflyttar sig till människor.

Det ger stora effekter. Till att börja med fungerar minsta motståndets lag. Kunskapen som finns ett klick i bort i organisationen används mycket mer än kunskap som finns otillgänglig i en kurslokal vid ett bestämt datum på någon fastlagd tid i framtiden. Har man problem NU så vill man ha lösning NU. (Begreppet Nuism eller Nuismen ligger i tiden.) Så med andra ord: Klick Data levererar AHAupplevelser för alla medarbetare på 6 minuter i Klickportalen K3 när mottagaren är som mest mottaglig. Samma kunskapsöverflyttning som det tar andra leverantörer 6 timmar om 6 veckor för att göra samma sak med.

De andra effekterna är att resor generellt blir mindre. Varje dag så spar Klick Datas kunder uppskattningsvis lika mycket Co2 motsvarande vad 8-10 jumbojet t.o.r. har i utsläpp Stockholm - New York. (Vi använde SJ´s CO-tabell för uträkningen och räknade med att varje person som startar en Klick Datakurs varje dag i snitt hade 4 kilometer till kurslokalen och att 80% av dessa använde bilen.) Oavsett hur man räknar fram jämförelsetalen så finns det inget mer miljövänligt sätt att spendera utbildningsbudgeten än med Klickportalen K3. Med Klickportalen K3 som bas i utbildningssatsningar med en Sitelicens spar man pengar på resor, kurskostnader och miljön samtidigt som man förenklar inlärningen av viktig kunskap för organisationen. Mer kunskap för pengarna och mindre CO2 på köpet. Det är klockrent smart. Och det gäller hos alla våra kunder oavsett område. En startad ekurs i K3 har bara fördelar ur miljöhänsyn än en traditionell kurs på stan.


Så här hanterar Klickdata AB personuppgifter (GDPR) Läs mer här!