fbpx

6 anledningar att investera i ett LMS

Publiserad i kategori: LMS

I stort sett alla organisationer behöver ha en systematiserad process för att vidareutbilda och kompetensutveckla sina anställda. Här listar vi de främsta fördelarna med att automatisera, systematisera och följa upp utvecklingen med hjälp av ett LMS (Learning Management System) - navet för all e-learning. 

1. Kapar kostnaderna i utbildningsbudgeten

Ett LMS ger dig möjligheten att helt kapa kostnaderna för resor, boende och seminarier eller lärarledd utbildning. Pappersarbete i form av utbildningsmaterial och tester försvinner också helt genom att ha allt samlat digitalt. Detta minimerar även miljöpåverkan. 

2. Allt samlat på ett ställeKD illustrations 3 pillars demo4 180227l

Istället för att ha olika material fördelat på olika platser - både fysiska- och digitala - så kan man istället samla allt på samma ställe i molnet genom ett modernt LMS. Detta förenklar både distribution av innehåll, likväl uppföljning av specifika utbildningar. Kompletta verktyg för kunskapsprov, diplomtester, certifiering, intyg och quizzar stimulerar användarna och ger organisationen uppföljning och säkerställande att kunskapsmålen uppnås. Att man i samma system kan skapa medarbetarundersökningar och enkäter är grädde på moset. 

3. Individen i centrum

Till skillnad mot mer traditionella utbildningsmetoder där samtliga anställda skickas iväg på seminarium eller utbildningsanordnare så skapar ett LMS möjligheten att individanpassa all utbildning. Dessutom får samtliga möjligheten att lära sig i sitt eget tempo genom att allt går att repetera så många gånger man vill. 

4. Enklare följa medarbetarnas utveckling och resultat

Med statistik i realtid blir det oerhört lätt att följa medarbetarnas utveckling. Om en medarbetare inte lyckats genomföra en kurs ordentligt är det enkelt för en administratör att tillhandahålla extra material för att förbättra utvecklingen. Om man märker att många har problem i en kurs så är det lätt att skapa en enkät där användarna får möjlighet att tycka till om innehållet för eventuell modifikation. 

5. Effektivisera besluts- och utbildningsprocessen

KD sitelicens beslut 180309h 1Med ett LMS elimineras den traditionella utbildningsformens tids- och kostnadskrävande processer och istället kan kompetens- och utbildningsbehovet tillfredställas direkt.

6. Möjligheten att kunna skapa helt eget innehåll

I ett modernt LMS som KlickDatas kan man skapa sina helt egna e-kurser genom ett författarverktyg. På så sätt kan organisationer skapa sina egna interna akademier med effektiv uppföljning genom kunskapstester, quizzar, certifieringar och enkäter/undersökningar. 


För att få ut maximalt av ett modernt LMS är det först viktigt att man förstår behoven i den egna organisationen. Testa gärna KlickDatas helt nya LMS gratis här eller boka en demo med en av våra kunskapsmäklare för att ta reda på hur du kan få upp kunskapsnivån i din organisation till en lägre kostnad.

Du kan även läsa mer och se filmen om KlickDatas LMS här.


Så här hanterar Klickdata AB personuppgifter (GDPR) Läs mer här!