fbpx
 
AutoCAD 2012 - Fortsättning
 

AutoCAD 2012 - Fortsättning

AutoCAD 2012 - Fortsättning

Många nöjer sig med baskunskaperna, men ju mer man lär sig, ju fortare går det och desto roligare blir det att jobba?

Du ska under den här kursen få lära dig flera intressanta funktioner.
Helene Swärd guidar dig igenom en 2 timmar lång fortsättningskurs i AutoCAD 2012.

AutoCAD 2012 - Fortsättning

Syftet med kursen är att du ska få fördjupa dina kunskaper i AutoCAD. Många använder programmet som en elektronisk ritplanka istället för att utnyttja programmets intelligens och funktionalitet. Så hennes mål är att du ska lära dig använda fler av de funktioner som finns i AutoCAD och som underlättar ritandet för dig.I avsnitt 1 ska vi se över några viktiga inställningar, prova att öppna stora ritningar delvis och hantera Toolpalettes. 

I avsnitt 2 får du lite djupare kunskaper i redigerings kommandona och måttsättnig. 

I avsnitt 3 ska du få lära dig lite mer om lagerhanteringen, text funktioner, hänvisnings pilar och hur man skapar attribut. 

I det fjärde avsnittet ska du få fördjupa dina kunskaper i blockhanteringen, skapa ett Dynamiskt block. Dessutom kommer du att lära dig skillnaden mellan ett block och grupp. 

I femte avsnittet ska vi titta på Layout hanteringen. Testa Batch Plott funktionen och x-ref hanteringen. 

I det sista och sjätte avsnittet kommer du få lära dig styra linjebredden både på ritningen och vid utskrift. Vi ska se över funktionen för Auto save, proxy info och e-transmit. Vi avslutar med lite Tips o Trix.

Beställa Direkt

Företag / organisation *
Invalid Input
Förnamn *
Var god fyll i ditt namn
Efternamn *
Invalid Input
Epost *
Var god fyll i en riktig epostadress
Telefonnummer
Invalid Input
Invalid Input
Meddelande
Invalid Input
Säkerhetsfråga
Invalid Input

Innehåll

1. GENERELLA FUNKTIONER

Mallritning, Mallritning skalerad, Partiel Open/load, CUI, Toolpalettes , Anpassa Toolpalettes

2. OBJEKTHANTERING

Stretch & offset, Rotera & skalera , med referens, Array kommandot, Hatchfunktioner, Gap tolerance, Måttsättning

3. LAGER & ATTRIBUT

Layer Properties Manager, Layer States Manager, Textfunktioner, Attribut, Multileader, Tabeller

4. BLOCKHANTERING

Blockhantering, Dynamiska block, Blockaktiviteter, Block Editor, Draw Order, Group

5. LAYOUT & X-REF

Skapa viewport, Viewportfunktioner, Publish, Externa Referenserm, Revidera en x-ref, Attatch & Bind

6. ARBETSTIPS

Lineweight, CTB fil, Drawing Recovery, E-transmit, Proxy info, Tips & Trix

Teknisk data

Titel:

Fortsättning i AutoCAD 2012

ArtNr:

AC122W3

Speltid:

2h 18min

Lärare:

Helen Swärd


E-kurser

Grafisk design och bildhantering

Grafisk design
och
bildhantering

Microsoft Office

Microsoft Office

Media publishing

Media Publishing

Windows

Windows

 • Vad är en e-kurs?

  En E-kurs är en elektronisk kurs som är lagrad digitalt och som du kan konsumera oberoende tid och rum. KlickData har alltid haft lärare i sina e-kurser som talar om hur det fungerar på ren svenska och går steg för steg online igenom som en guide eller tutorial som det också heter. En distanskurs om man så vill, men det är allt annat än distans för du har läraren nära till hands. E-kurs är singular på svenska av det engelska ordet e-course.

 • E-kurs bättre än en bok?

  Varför är KlickDatas e-kurser bättre än en bok, manual eller traditionell kurs på stan?

  Därför att det är det smartaste och tidseffektivaste sättet att komma till kunskap och får en utbildning från A till B om A=inte kan och B=kan. Vi har tagit det bästa från klassrumsundervisningen, det bästa från böcker och manualer och lagt det i ett system där vi tagit det bästa från Google och det bästa från Youtube. Är någon förvånad över att KlickDatas e-kurser är en succé?

  Hur går det till med KlickDatas e-kurser?

  E-kurser från KlickData är smarta. Du får tillgång till en e-kurs där en riktig lärare går igenom programmet steg för steg på skärmen. Övningsuppgifterna finns integrerade i uppspelningsprogramvaran. Efter e-kursen kan du avlägga ett test i KlickDatas LMS och få diplom på genomförd kurs som du har till ditt CV. Du kan sedan repetera när du vill, var du vill. Eller söka upp exakt det begrepp du råkat glömt för stunden när du sitter med ett problem nästa gång. KlickDatas LMS vet exakt var du slutade förra gången du loggade in. Så du trycker bara på fortsättknappen och den hittar dit igen. Med KlickData får du den lärarledda utbildningen med lektionerna, förklaringarna, test och övningsexemplen direkt på skärmen i din dator: dvs. du köper en interaktiv e-kurs. Utan att traggla dig igenom en tjock manual eller gå en dyr kurs på stan utan repetitionsmöjligheter.

  Kan man repetera?

  Hela idéen är att man kan gå e-kurserna obegränsat antal gånger. Fördelen med KlickDatas e-kurser är lätt att se ! Fördelen med KlickDatas e-kurser är att du får lärarledd steg-för-steg utbildning direkt på skärmen till en låg kostnad.

 • Ämnen i e-kurserna?

  Vilka ämnen täcker KlickDatas e-kurser?

  KlickData AB (publ) är ett företag som erbjuder interaktiv datautbildning inom ett brett sortiment av it-program , t.ex. Microsoft Word, Excel, Vista, Adobe Photoshop, InDesign, Flash etc. och inom området affärsutveckling, som t.ex. säljträning, ledarskap, ekonomi, retorik och affärsmannaskap. Vill du utveckla dina professionella kunskaper inom något av dessa områden har du kommit rätt!. Idag är de över 200 stycken i KlickDatas LMS (Learning Management System). Vi fyller ständigt på med nya kurstitlar, fristående tester, kundenkäter och medarbetarundersökningar. Läg därtill att våra kunder själva enkelt kan producera kursmaterial, tester, enkäter och certifieringar i plattformen.

  Om fler än jag vill gå e-kurserna, hur gör jag då?

  Du kontaktar oss för en offert så att fler kan ta del av KlickDatas e-kurser, tester, enkäter och funktioner. De flesta kunder tecknar Sitelicensavtal med oss. Varför? Därför det är det smartaste sättet att ta hand om utbildningsbudgeten. Idag är KlickData så mycket mer än bara e-kurser med det som Computer Sweden skrev när vi blev bäst i test med rubriken "Lysande Pedagogik". Det är ett ledande system för kompetenshantering och kunskapsutveckling bland väldigt många företag. Och vi växer. År 2006 hade vi 4000 körda e-kurser i vårt LMS. År 2008 passerade vi 100000. I augusti 2010 passerade vi en halv miljon startade ekurser och i mars 2016 1,5 miljon startade e-kurser. Framgång föder framgång.

  Har ni några referenser?

  Vi har över 25000 kunder som köpt våra e-kurser. Vi har levererat långt över 1,2 miljoner licenser sedan start 1992. Vi har hundratals Sitelicenskunder som tecknat avtal med oss och som satt i system att ge varje medarbetare tillgång till samtliga e-kurser och som certifierar sina medarbetare i en rad ämnen. Vi har internationella storkoncerner som utbildar återförsäljare över hela världen med vårt LMS, nobelprisutdelande institut, högskolor, universitet, småföretagare, tillverkande industri, konsulter och personaluthyrare, komvux och grundskolor som kunder. Vi har även 1000-tals arbetslösa som använder KlickDatas utbildningar dagligen för att fortutbilda sig till nästa jobb.

 • Vad exakt får man vid köp?

  KlickDatas kurser är inte kurser som du går till en vanlig kurslokal och tar vid en fast bestämd tidpunkt i en kalender. Det är det som är hela poängen med våra e-kurser. Förutom att det blir mycket billigare än en vanlig kurs på stan: Det är mycket smidigare och bättre: Vi kommer till dig. Du behöver inte ta dig till oss. På dina villkor. Gå kursen när du kan och har tid. Lär dig tills du kan.

  Detta får du för din kurskostnad:
  Vi levererar för priset angivet i webbshoppen en licens av din kurs där du får:

  Lärarledd undervisning direkt på skärmen

  • Mer än 120 minuters undervisning ledd av en professionell lärare på skärmen som undervisar via videoinstruktioner och skärminspelningar.
  • Läraren leder lektionerna och visar dig som skall lära dig och ”gå” kursen hur du gör genom skärminspelningar från ett dataprogram som spelas upp på skärmen i en uppspelningsprogramvara / utbildningsprogramvara/ kursspelare.
  • Läraren syns omväxlande i bild och alternerar mellan skärminspelade sekvenser / powerpointpresentationsliknande presentationer och videoinspelningar.
  • Lektionerna är i regel ca 20 minuter långa. Det motsvarar ca. 1 timmes vanlig undervisning då det blir mycket mer koncentrerat än i ett klassrum.
  • Varje ekurs innehåller i regel 6 avsnitt med 6 underavsnitt om ca. 3-4 minuter (undantag kan förekomma, se innehållsförteckningen på varje ekurs)
  • Varje avsnitt är indelade i 6 underavsnitt,
  • =i regel 6*6 underavsnitt= 36 st för en ekurs om totalt ca. 120 minuter

  Kursen finns tillgänglig online tills du kan och är klar

  • I KlickDatas egna kursspelare finns varje ämne/ detalj/ begrepp som täcks sökbart
  • Vi har upp till 400 sökbegrepp indexerade per ekurs så du kan hitta till det du behöver direkt
  • Exempelvis kan du söka upp ordet "pivot" och utan att veta var i kursen det täcks lära dig mer om pivottabeller.
  • Övningsuppgifter finns nedladdningsbara i fliken "Exempel" inne i kursspelaren, t.ex. pdf-dokument eller filer från programvara som programmet täcker. (OBS. Undantag förekommer. Vissa kurser saknar övningsfiler och exempeldokument. Vissa har musik, film och flashfilmer som extra nedladdning att öva själv med, beroende på ämne.
  • Du pausar, övar och stannar på valfria ställen.
  • Du repeterar och startar hur många gånger som helst. Tills du kan. Inga begränsningar så länge kontot är öppet.
  • Vi skickar inget fysiskt media till dig.
  • Allt levereras genom KlickDatas LMS inom vilken kursspelaren befinner sig.
  • Du får inloggningsuppgifter till den e-postadress du anger vid beställningen. Den personens e-mail är licenstagarens personliga konto. Lösenordet skickas i vändande mail, så du kan komma igång direkt vid order även om det är fredagskväll och kontoret är stängt.
  • Tidsperioden som ditt konto är öppet är förinställt på 12 månader. Om du behöver längre kurstid än så förlänger vi kontot utan extra kostnad. De flesta företag har Sitelicensavtal med oss, men köper du en kurs eller några få enstaka titlar och inte hinner klart är det bara att höra av sig om du behöver mer utbildningstid. Det tar bara någon minut att aktivera ditt konto igen.
  • E-kursen levereras med våra utbildingslicensvillkor. Villkoren har gällt sedan 1996, så det är ingen skillnad sen tidigare media.

  Frågor / Tester ingår utan extra kostnad med kursen

  • Varje ekurs har frågor inne i själva kursen mellan avsnitten. De kan du svara på, men inget lagras. Missar du svaren dyker rätt svar upp för att du skall se att du hänger med.
  • Till varje ekurs och till ditt konto i KlickDatas LMS får du utöver tillgången till själva e-kursen även tillgång till en test i plattformens Examina verktyg.
  • Nästa gång du beställer en e-kurs med samma e-postadress läggs dina nybeställda e-kurser till de gamla du beställt tidigare. Ditt konto nyaktiveras med 12 månader och du har givetvis tillgång till allt du beställt under tiden du behöver använda plattformen (se förlängning)

  Till ekursen kommer tester som du kan skriva ut diplom på när du är klar

  • Dina testresultat kan du skriva ut diplom på (i pdf) med KlickData som kursleverantör om du har mer än 75% rätt. Du tar testerna under "Mina Tester" inne i plattformen.
  • Sökning i ekursen eller globalt
  • Ju fler kurser du har tillgång till, och köper desto bättre blir funktionaliten med sökningen i plattformen. Du kan söka på ordet tabell och både lära dig tabell i Word och i Excel om du har köpt båda dessa kurser ute i den globala sökfunktionen i plattformen. Våra Sitelicenskunder har likt ett smörgåsbord tillgång till alla ekurser och kan således få mest ut av sökningen genom att hitta direkt till det som de för stunden behöver lära sig eller repetera.
  • Sökfunktionen finns inne i kurspelaren där du hittar allt som täcks i den specifika kursen, t.ex. "Fortsättning i Microsoft Excel 2010" eller globalt i plattformen där du hittar i alla de e-kurser du har tillgång till.

  Få all statistik

  • Dina resultat samlas upp i modulen "Statistik" som du också har tillgång till.
  • Du kan direkt hoppa tillbaka till det ställe du avslutade sist i plattformen.
  • Du ser vid inloggning dina senaste aktiviteter, vilket är mycket smidigt och mycket uppskattat. Du kan avsluta på jobbet och fortsätta hemma. KlickDatas LMS minns var du befann dig i varje startad ekurs. Visst låter det bra? Det är det också!

Så här hanterar Klickdata AB personuppgifter (GDPR) Läs mer här!